Hoe je een podcast kunt editen met Reaper

Reaper is een krachtig programma voor audio-editing dat wordt gebruikt door veel podcasters om hun opnames te bewerken en te perfectioneren. Als je nog niet bekend bent met Reaper, is het wellicht een goed idee om even te oefenen met het programma voordat je aan de slag gaat met het bewerken van je podcast. Maar als je vertrouwd bent met Reaper, kun je de volgende stappen volgen om je podcast te bewerken:

  1. Start Reaper en open het audiodocument waarmee je de podcast wilt bewerken. Als je nog geen Reaper hebt, kun je het gratis downloaden van de website van Reaper.
  2. Zoek naar de delen van de podcast die je wilt verwijderen of bewerken. Dit kun je doen door de tijdlijn te bekijken en de audio te luisteren om te zien waar je wilt knippen.
  3. Selecteer de delen die je wilt verwijderen door te klikken en te slepen over het gebied dat je wilt selecteren. Druk vervolgens op “Delete” op je toetsenbord om deze delen te verwijderen. Als je bijvoorbeeld een stukje audio wilt verwijderen dat ongeveer 20 seconden duurt, zou je de muis kunnen gebruiken om te klikken op het begin van het stukje audio en vervolgens te slepen tot het einde van het stukje audio, zodat alles tussen deze twee punten wordt geselecteerd.
  4. Als je delen wilt toevoegen, klik je op de “Insert” knop in de Reaper toolbar en selecteer je het audiobestand dat je wilt toevoegen. Dit audiobestand kan vanaf je computer worden geïmporteerd of vanaf een andere bron, zoals een microfoon of een andere audio-input.
  5. Gebruik de “Trim” en “Split” gereedschappen om delen van de audio te verwijderen of om een audiofragment te splitsen in twee afzonderlijke stukken. Als je bijvoorbeeld een stukje audio wilt verwijderen dat ongeveer 5 seconden duurt, zou je de “Trim” gereedschap kunnen gebruiken om het stukje audio van 5 seconden te selecteren en vervolgens op “Delete” te drukken om het te verwijderen. Als je in plaats daarvan een audiofragment wilt splitsen in twee afzonderlijke stukken, zou je de “Split” gereedschap kunnen gebruiken.

Wil je meer leren over het editen met Reaper, volg dan onze workshop.