Workshop podcast opnemen

Podcasts zijn trending! Een trend die niet meer weg te denken is in de online communicatie strategie. 46% van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast, met name hoog opgeleiden en jongeren tot 35 jaar. Gemiddeld luistert men 100 minuten per week naar podcasts. Een gemiddelde podcast duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dat betekent dat luisteraars een podcast aflevering volledig afluisteren. Met een podcast bereik je dus een trouw en aandachtig publiek!

Ontdek ook de kracht van audio en hoe je met een podcast een relatie opbouwt met je doelgroep en daarmee dus nieuwe leads en klanten bereikt. In de workshop gaan we in op het hele proces; van conceptontwikkeling tot opname en editing tot distributie.

Resultaten
  • Je leert welke soorten podcasts er zijn en welke het beste bij jou past (strategie, doel en script)
  • Je leert de basis in opname- en edittechniek (met Reaper)
  • Je weet hoe je een jingle, voice-over of andere geluidseffecten kunt toevoegen
  • Je leert een podcast te publiceren en te verspreiden via streamingdiensten
  • Je krijgt marketingtips voor het laten groeien van het aantal luisteraars.
Programma

In de ochtend starten we eerst met korte theoretische kennis over podcasting. Wanneer is een podcast een goede podcast en welk verhaal wil jij aan je luisteraar vertellen. Is dat ook het verhaal waar je luisteraar op zit te wachten? Daarna gaan we uitgebreid in op opname en editten. Uiteraard wordt dit geoefend en kunnen deelnemers elkaar interviewen. Ten slotte leggen we uit hoe je je podcast kunt publiceren en verspreiden. De workshop is met maximaal 4 deelnemers en kost € 350,- exclusief BTW (maar inclusief koffie/thee en lunch).

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die podcasting wil opnemen in de online communicatie mix. Voor het vergroten van je naamsbekendheid, het bereiken van extra leads, delen van kennis of voor persoonlijke doelstellingen.

De workshop is ook als incompany training te boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De trainer

De workshop wordt verzorgd door Sander Stekelenburg, gespecialiseerd in voice-over werk en het editen en monteren van podcasts.