Cursus podcast maken

Ben je klaar om de spannende wereld van podcasting te verkennen? Onze cursus is ontworpen om je de essentiële technische kennis te bieden die nodig is om je eigen podcast te maken, evenals het ontwikkelen van een doordacht marketingconcept om jouw podcastshow te laten schitteren.

> Welke soorten podcasts er zijn en welke het beste bij jou past;
> Welke materialen en apparatuur je nodig hebt, van eenvoudig tot uitgebreid;
> De basis in opname- en microfoontechniek;
> Met Cockos Reaper (opname/edit programma) opnames op te schonen, bewerken en te mixen;
> Hoe je jouw podcast moet opslaan met meta data en distribueren via streamingsdiensten;
> Marketingtips voor het laten groeien van het aantal luisteraars.

Workshop podcast maken
Programma cursus podcast maken

In 1 dag de basis van het podcasten leren! In de ochtend starten we na het gebruikelijke voorstelrondje eerst met wat theoretische kennis over podcasting. Wanneer is een podcast een goede podcast en welk verhaal wil jij aan je luisteraar vertellen. Is dat ook het verhaal waar je luisteraar op zit te wachten? Daarna gaan we uitgebreid in op opname en editing. Uiteraard wordt dit geoefend en kunnen jullie elkaar interviewen. Ten slotte leggen we uit hoe je je podcast kunt publiceren, verspreiden en welke social media je het beste kunt gaan inzetten.

De cursus is met maximaal 2 deelnemers en kost € 375,- ex. BTW per persoon. Er zal een uitgebreide lunch verzorgd worden en uiteraard is er koffie, thee, sap en water.

De verschillende data voor de cursussen zijn:
> Dinsdag 12 december
> Zaterdag 16 december (vol)
> Dinsdag 23 januari
> Zaterdag 27 januari

Staat er geen geschikte datum tussen? Neem dan contact met ons op voor andere mogelijkheden.

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die aan de slag wil gaan met podcasting, het wil opnemen in de online communicatie mix, voor het vergroten van je naamsbekendheid, het bereiken van extra leads, delen van kennis of voor persoonlijke doelstellingen, of gewoon omdat je het leuk en interessant vindt. Concreet is de cursus podcast maken met name geschikt voor:
> Communicatieprofessionals
> Marketeers
> Ondernemers
> Managers

Materiaal

Voor het volgen van de cursus heb je de volgende materialen nodig:
> Laptop. De software installeren we tijdens de cursus.
> Koptelefoon of oordopjes (bijvoorkeur een koptelefoon met draad en 6.35mm jack aansluiting)

Mocht je zelf al apparatuur hebben, zoals een microfoon en/of microfoon versterker,  neem het gerust mee!

Incompany training
De cursus is ook als incompany training te boeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat maakt onze cursus uniek?
Onze cursus onderscheidt zich door zijn creatieve en praktische benadering en hands-on ervaring. Je krijgt niet alleen theoretische kennis, maar ook de kans om direct aan de slag te gaan.

Schrijf je in!

Hoe ervaren anderen de podcast cursus?

Sanders enthousiasme over het podcast-vak werkt inspirerend en aanstekelijk.
COMcept
Met veel plezier de podcast-workshop gevolgd. Bleek een perfect op maat gesneden workshop. Meer dan voldoende kennis opgehaald én geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.
Marco Kraal - bioloog en editor bij Sportvisserij Nederland
Tja, podcasten: het is al heel lang een wens van me. Maar ik zag enorm tegen de technische rompslomp op. Wat fijn dat Sander me in één middag over mijn 'techniekangst' heeft geholpen. Praktische tips, uitleg op een niveau dat zelfs ik als technibeet het kon volgen en vooral aansluiten bij mijn specifieke vragen. En ook fijn: Sander houdt van zijn vak en dat enthousiasme werkt aanstekelijk!
Hubertine van den Biggelaar - Communicatieregisseur, kwartiermaker en tekstschrijver
Begin dit jaar hebben we een workshop podcasting gevolgd bij Sander en op een later tijdstip een halve dag monteren. We kunnen stellen dat wij van absolute beginners naar professionele beginners zijn gegaan. Sander geeft duidelijke en hands-on tips en adviezen om meteen van start te gaan. Zijn enthousiasme en positiviteit werken aanstekelijk. Na de training heb je meteen zin om te beginnen en heb je het gevoel dat je dat ook kan. Sander is erg betrokken en is nieuwsgierig naar het resultaat. Hij is altijd bereid om daarna nog mee te denken en vragen te beantwoorden.
Een workshop volgen bij Sander geeft je een goede basis om direct met podcasting van start te gaan. Aanrader!
Rita en Joyce