Podcast stappenplan

Een goede voorbereiding is het halve werk… Dat geldt ook voor het maken van een professionele podcast. Daarom werkt de Podcast Specialist met een duidelijk podcast stappenplan. Dat past helemaal bij ons, want we werken graag transparant, praktisch en professioneel.

Podcast stappenplan

Brainstorm

Je wilt gaan podcasten, maar waarover eigenlijk? De podcastspecialist helpt je om te ontdekken waar jouw expertise of kracht ligt en welke thema’s in je podcasts centraal kunnen staan.

Conceptontwikkeling en regie

Weten wat je wilt vertellen is de basis om een aantal belangrijke keuzes te maken in vorm en inhoud. De podcastspecialist helpt je om die keuzes weloverwogen te maken, stelt een script op en zorgt eventueel voor de voice over of interviewer.

Opname

Het opnemen van een podcast kan in een studio of op locatie. Elke keuze brengt zijn eigen uitdagingen mee in faciliteiten, techniek en regie. De Podcast Specialist helpt je de juiste keuzes te maken en kan je compleet ontzorgen voor, tijdens en na de opname.

Bewerking en montage

Van ruw materiaal naar een fijn verhaal: dat is de rol van de bewerking en montage. Daarvoor moeten de juiste keuzes uit het ruwe materiaal gemaakt worden. Het toevoegen van muziek, jingles, intro’s, geluidseffecten en een voice over geven je podcast extra zeggingskracht. De Podcast Specialist heeft alle apparatuur en kennis in huis om van jouw podcasts iets moois te maken.

Verspreiding en distributie

Het maken van een podcast is leuk, maar het is nog leuker als mensen naar jouw podcast luisteren. Al bij de eerst stap denkt De Podcast Specialist met je mee over doelgroepen. We zorgen natuurlijk ook dat die doelgroep jouw podcast kan vinden: op jouw website, maar ook via hosting op ander kanalen. Daarbij hebben we nadrukkelijk oog voor belangrijke details, zoals de juiste afbeelding, een sterke titel en informatieve samenvatting.

Voor de beginnende en ervaren podcaster

Ben je op zoek naar een gedetailleerde gids voor het opzetten van je eigen podcast? Zoek niet verder! Ons uitgebreide podcast stappenplan is ontworpen om zowel beginnende als ervaren podcasters te begeleiden bij elke fase van het podcastproces. Leer de essentiële stappen kennen die nodig zijn voor het creëren van boeiende en succesvolle podcasts. Ontdek de geheimen van een doeltreffende podcastproductie met ons podcast stappenplan.

 

Liever alles helemaal zelf doen? Volg dan de podcast workshop om alle kneepjes van het vak te leren!