Wat is premium podcast hosting?

Podcasts zijn een populaire en snelgroeiende vorm van media en beluister je meestal via een platform als Spotify of Apple Podcasts. Maar voordat je je favoriete podcast op zo’n platform kunt beluisteren moet de podcastshow eerst gehost worden op een website. Er zijn verschillende aanbieders voor het hosten van podcasts. Betaalde en gratis aanbieders (bijvoorbeeld Anchor.fm). Maar waarom zou je nu betalen voor het hosten van je podcast (premium hosting)?

Hier volgen zeven redenen waarom premium podcast hosting het beste is voor jouw podcast en waarom je zou moeten kiezen voor de Nederlandse aanbieder Springcast.fm:

  1. Voldoet aan de Europese wet- en regelgeving: omdat de datacenters van Springcast in Nederland staan wordt je podcast dus gehost in eigen land. Daarmee voldoe je aan de AVG-richtlijnen en wordt jouw podcast toekomstbestendig gehost. Bovendien is het wel zo prettig om in je eigen taal te communiceren als je support nodig hebt.
  2. Uitstekende technische ondersteuning: met Springcast.fm krijg je de technische ondersteuning van een superteam. Ze zijn snel en efficiënt en zullen altijd klaar staan om problemen en vragen op te lossen.
  1. Ruimte om te groeien: Springcast.fm biedt meer opslagruimte en bandbreedte dan je ooit nodig zult hebben, zodat je podcast snel en soepel kan groeien.
  1. Geavanceerde functionaliteiten: bij Springcast.fm krijg je toegang tot een scala aan geavanceerde functionaliteiten, waaronder geavanceerde statistieken en de mogelijkheid om afleveringen achter een betaalmuur te vergrendelen.
  1. Reclamevrij: met Springcast.fm zijn je afleveringen vrij van vervelende reclame, waardoor jouw luisteraars een ononderbroken luisterervaring hebben.
  1. Professionele uitstraling: door te kiezen voor Springcast.fm geef je jouw podcast een professionele uitstraling die vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalt naar je luisteraars.
  1. Mogelijkheid om te groeien: met Springcast.fm krijg je de mogelijkheid om te groeien en je podcastshow uit te breiden naar andere platforms en distributiekanalen, zodat je podcast kan blijven groeien.

Abonnementen

Springcast biedt drie verschillende abonnementen aan: Essential, Advanced en Growth.

Met het Essential-abonnement voor € 7,95 per maand kun je onbeperkt afleveringen, opslagruimte en downloads uploaden. Bovendien is het beschikbaar in tien talen en bevat het een compatible RSS-feed, een eigen podcast-website en een eigen embedded player. Zodat je alles op één plek kunt beheren en analyseren met behulp van basic analytics.

Voor degenen die meer willen, biedt het Advanced-abonnement voor € 14,95 per maand alles wat in het Essential-abonnement is inbegrepen. Plus onbeperkt aantal gebruikers, de mogelijkheid om een private podcast te hosten, custom branding en call-to-actions en chapters. Bovendien biedt het Advanced-abonnement geavanceerde analytics.

En als je echt wilt groeien, is het Growth-abonnement voor € 39,95 per maand de oplossing voor jou. Het bevat alles uit het Advanced-abonnement, plus Springs, Audio Polish, verwijdering van Springcast branding en binnenkort een AmberScript-integratie. Bovendien kun je een eigen domein gebruiken.

Springcast.fm is dus zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare podcast-host.

Wij hebben geen aandelen bij Springcast maar werken gewoon graag met hen samen als preferred supplier 😉

Wil je ook een podcast hosten?

Hulp nodig bij het hosten van jouw podcast? Neem dan contact met ons op.